facebook logoyoutube icon 

Reumatoidni artritis

ArtritisReumatoidni artritis, to je hronično autonomno oboljenje, koje predstavlja upalu vezivnog tkiva (pretežno zglobova). U početnom stadiomu oboljenja se prati sporo povećavanje izmena u zglobovima, nakon toga se dobijaju trofični poremećaji i oštećenja unutrašnjih organa.

Ova forma artritisa se češće sreće kod žena. Za razliku od osteoartritisa, reumatoidni artritis pogađa pretežno ljude između 20 i 50 godina, ali može se pojaviti u svakom uzrastu. U početku oboljenja karakteran je opšti umor pogotovo ujutru nakon buđenja, fizička neraspoloženost, ukočenost, bolešljivost koja se oseća usled pojave lokalnih bolova, otoci. U većini slučajeva bolest obuhvata istovremeno nekoliko zglobova, pogotovo zglobovi gornjih i donjih udova.

Motorne funkcije su često usporene zbog starosti i zbog načina života. Na primer, u profesijama koje zahtevaju svakodnevno stajanje ili sedenje na jednom mestu, mišićnoskeletni apart strada. 

Bilo da radite za stolom, vozite, stojite iza pulta, itd., žalbe kao što su bolovi u lećima i struku, grčevi, krivljenje kičme, napetost mišića i tetiva i dr., su neizbežne.

Koža

Koza KolagenKoža je organ koji u vidu spoljašnjeg omotača oblaže površinu tela. Na prirodnim otvorima tela koža se nastavlja u sluzokožu sa specifičnom građom. Pošto je koža površinski deo organizma i nalazi se u direktnom dodiru sa spoljašnjom sredinom, predstavlja prvu barijeru zaštite od štetnih delovanja mnogobrojnih spoljnih faktora. Površina kožnog pokrivača iznosi prosečno oko 1.5-2m2 i zbog toga je potrebno obratiti posebnu pažnju na njenu negu.

Narandžina kora ili celulit

CelulitZavršetkom zime i odbacivanjem teške odeće, počinje sezona proleća-lepršave haljinice, sorcevi i kratke suknjice konačno mogu da ugledaju svetlost dana. Međutim upravo ovaj period za većinu žena označava i početak borbe protiv najvećeg protivnika savršenih nogu-celulita. Neke statistike govore da skoro 90 odsto žena pati od ove savremene bolesti.

Colway

KolagenColway  je  distributerska  organizacija  koja se bavi prodajom preparata na bazi Kolagena. Colway  je  100%  poljska  firma, registrovana   2004 godine  u  Gdanjsku.

Maloprodaja

Kolagen centar Adut
Milana Rakića 36a, Beograd
(prekoputa 6. Beogradske gimnazije),
+381 11 2411 933; +381 64 261 20 63

Veleprodaja

Središte: Beograd,
Tel:: +381 63 17 67 542
Email: colway.serbia@gmail.com

Go to top